Erik Van Den Eynden stapt op als CEO ING België

Erik Van Den Eynden
Photo News Erik Van Den Eynden
Erik Van Den Eynden vertrekt na drie jaar aan het hoofd van de grootbank ING België. Dat bevestigt hij aan De Tijd en L’Echo. 

"Het is een persoonlijke beslissing", zegt Van Den Eynden in een reactie. Financieel directeur Hans De Muynck wordt interim-CEO tot een vervanger is aangeduid. 

De 52-jarige Antwerpenaar Van Den Eynden zegt dat zijn vertrek niets te maken heeft met een beslissing in het Amsterdamse hoofdkantoor van moeder ING en dat er geen conflict is. "De groep wou dat ik bleef. Maar ik wou nieuwe oorden ontdekken en fun hebben." Hij heeft nog geen nieuwe plannen.

Van Den Eynden leidde de bank sinds maart 2017, net nadat zijn voorganger Rik Vandenberghe een zware herstructurering had aangekondigd waarbij 3.000 van de 9.000 jobs geschrapt zouden worden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.