Elon Musk stuurt tweetje van 70,7 miljard euro: "Idioten van Wall Street kotsbeu"REUTERS
Is hij gek geworden? Of is het geniale zet om de speculanten een hak te zetten? Die vragen rijzen na de verrassende tweet van Tesla-topman Elon Musk. Hij overweegt om Tesla van de beurs te halen aan 420 dollar per aandeel. Maar hoe ernstig is dat plan te nemen? «Hij speelt een gevaarlijk spel», zeggen experts.

Elon Musk, Zuid-Afrikaan van origine, is en blijft een controversieel figuur. Een fantast volgens critici, een visionair en pionier voor zijn aanhangers. Wat je Musk niet kan verwijten, is dat hij een uitgestippeld pad bewandelt. Hij doet de dingen op zijn manier. Zoals dinsdagavond toen hij plots een tweet naar zijn 22,3 miljoen volgers stuurde met zijn plannen om Tesla van de beurs te halen. En hij benadrukte ook dat de financiering verzekerd is. Op Wall Street, het financiële hart van New York, schrokken experts zich een hoedje. Want nog nooit heeft een CEO zo’n koersgevoelige informatie op dergelijke grote schaal de wereld ingestuurd. 

(On)geloofwaardig

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Marien

  Musk zijn Tweet is een gigantische flater! Er moet voor $920 mj aan converteerbare obligaties omgezet worden in aandelen. Dit kan enkel als zijn aandeel meer dan $360 staat. Elk jaar voorspeld Musk winst maar ze zijn telkens verlieslatend. Stel dat hij min. $35miljard vind om het bedrijf van de beurs te halen,dan gaan z'n rentelasten met $500mj per kwartaal stijgen. Tesla is een vogel voor....een (?) overnemer.

 • Chris Deckers

  Een Tesla kopen zou zelfs een goede investering kunnen zijn, het worden museumstukken. Dan moet die kar wél geleverd worden natuurlijk!

 • Dolph Duran

  Man naar mijn hart! Elon Rocks!!

 • Jan Van Overveldt

  Elon Musk zit met een enorm probleem, wereldwijd is er onvoldoende lithium om de batterijen te maken. Dat weet die vent ook, al de rest is gebakken lucht of een broodje-aap.

 • luu di malinas

  Gewoon shorten op een koersdaling van je eigen bedrijf en vervolgens de beurs wat naar beneden lullen. Hopla faillissement van Tesla is weer even uitgesteld.