Elon Musk kan het niet laten en provoceert Amerikaanse beurswaakhond opnieuw

REUTERS
Tesla-topman Elon Musk provoceert de Amerikaanse beurswaakhond opnieuw, slechts enkele dagen nadat hij er een miljoenenschikking mee trof. Op Twitter noemt Musk de SEC een 'Shortseller Enrichment Commission', in plaats van de officiële 'Securities and Exchange Commission'. "De nieuwe naam is zo passend!", klinkt het.

Shortsellers profiteren van de koersdaling van een aandeel. Met zijn tweet doet Musk uitschijnen dat deze speculanten gesteund worden door de beurswaakhond. 

De nieuwe provocatie volgt slechts enkele dagen nadat de Tesla-topman een schikking trof van 20 miljoen dollar met de SEC. Die was een onderzoek geopend na een eerdere tweet van Musk, waarin hij had aangekondigd zijn bedrijf van de beurs te willen halen. Dat leidde toen tot een opstoot van het Tesla-aandeel en boze reacties bij shortsellers.

Musk kwam met de SEC ook overeen te zullen opstappen als voorzitter van Tesla. De beursautoriteit vroeg aan het bedrijf om de communicatie van zijn topman te controleren. Het aandeel van de autobouwer ging nabeurs ruim 3 procent lager.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Timmie Smet

    Hij heeft gelijk. Ik zou hetzelfde doen!