Elf landen tekenen herziene TPP-handelsverdrag buiten de VS om

AP
Na de terugtrekking van de VS uit het Trans Pacific Partnership (TPP) hebben de elf overblijvende landen vandaag het herziene TPP-verdrag getekend. 

Afgevaardigden van Canada, Japan, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico, Chili, Peru, Vietnam, Maleisië, Brunei en Singapore zetten in de Chileense hoofdstad Santiago hun handtekening onder wat nu het Comprehensive and Progressive Trans Pacific Partnership (CPTPP) heet. 

De Chileense minister van Buitenlandse Zaken Heraldo Munoz ziet in de ondertekening een "sterk signaal tegen de protectionistische druk", een verwijzing naar het economisch beleid van VS-president Donald Trump. Die vaardigde kort na zijn ambtsaanvaarding een decreet uit met het besluit dat de VS zich uit het TPP terugtrekt. Het TPP is "niet goed voor de Amerikaanse arbeiders", luidde het.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Maarten

    Goed zo ! De VS maakt zich onsterfelijk belachelijk met Trump en ze zullen het geweten hebben ! Hij is het land naar de afgrond aan het leiden zoals hij gedaan heeft met zijn falende bedrijven. Wie heeft daar ooit voor gestemd ? Het zal jaren duren voor ze weer respect krijgen. Amerika op zijn smalst !