Ga naar de mobiele website
^ Top

Electrabel opnieuw 1 miljard euro in het rood

BELGA
Stroomproducent Electrabel heeft het voorbije jaar een verlies geleden van 1,1 miljard euro. Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Het zware verlies is een gevolg van lage stroomprijzen en hoge nucleaire provisies.

Dat de stroomfactuur van gezinnen en bedrijven omhoog gaat is vooral het gevolg van hogere nettarieven en bijkomende belastingen, niet door de eigenlijke elektriciteitsprijzen. Die bereikten vorig jaar een dieptepunt en dat duwde de bedrijfswinst van de Belgische resultatenrekening van Electrabel in het rood.

Electrabel moet ook meer geld opzij zetten voor de afbraak van de kerncentrales en het beheer van het nucleaire afval. Door de lage rentes neemt de spaarpot die daardoor is aangelegd minder snel toe dan gepland en moet Electrabel het verschil bijpassen. Vorig jaar ging het om 690 miljoen euro. Dit en volgend jaar zal Electrabel ruim een half miljard euro moeten bijstorten.

De slechte cijfers en vooruitzichten van Electrabel zijn geen opsteker voor de zoektocht van het Franse moederbedrijf Engie naar lokale partners voor Electrabel.

Meer over



14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lysens Peter

  Tja verlies op de aangifte ja, nadat de bonussen en dikke postjes hun geld gehad hebben wie trapt daar nog in.....(Op de belastingen na)

 • N A

  Dat komt ervan als je zo'n monsterbedragen uitbetaalt aan de dikke heren , het zou ook met veel minder kunnen , maar nee , daar zijn ze natuurlijk niet mee content !!!! De brave burger zal de put wel dichten !!!!

 • Eddy Wanzeele

  Minder bonussen uitdelen aan de top.

 • Bruno willems

  All die nevenpostjes buiten en gaat al verschil maken maar ja iedereen wil aan de pot zitten is een reden waarom we elk jaar meer betalen

 • K Vln

  Er hangt weer een prijsverhoging boven ons hoofd.

Meld een bug