Eigenaar Lierse opent 12 filialen Just Falafel-keten in België

Just Falafel
Wadi Degla, de Egyptische holding boven voetbalclub Lierse SK, is van plan de komende drie à vier jaar een twaalftal restaurants van de keten Just Falafel te openen in België. Dat zal een honderdtal jobs opleveren, zegt CEO Fadi Malas van de falafel-keten uit de Verenigde Arabische Emiraten. Hij hoopt dit jaar al in Brussel van start te gaan.

Falafel is een van oorsprong Libanees gerecht en bestaat uit gefrituurde balletjes van kikkererwten of tuinbonen. Het is vooral populair in het Midden-Oosten, maar ook in onze contreien maakt het steeds meer opgang.

Een trend waar de keten Just Falafel nu op inspeelt. Het bedrijf wil naar eigen zeggen de gezonde status die falafel in het Midden-Oosten heeft uitbreiden naar de hele wereld. Het is al actief in verschillende Arabische landen, maar ook in onder meer de Verenigde Staten, Australië en Groot-Brittannië.

Wadi Degla
De nieuwe restaurants zullen uitgebaat worden door de holding Wadi Degla, het Egyptische conglomeraat dat ook voetbalclub Lierse SK in handen heeft. Via franchise baat Wadi Degla ook al 27 vestigingen van Just Falafel uit in Egypte, en nu heeft de holding ook plannen om 57 winkels in de Benelux op te starten.

De Benelux is de eerste regio op het Europese vasteland waar Just Falafel voet aan de grond zal zetten. "Europa is een belangrijke regio voor ons, aangezien er een grote vraag is naar voedsel uit het Midden-Oosten", zegt CEO Fadi Malas in een mededeling. "De interesse van mogelijke franchise-uitbaters was overweldigend. We beschikken dan ook over een uniek concept dat erg verleidelijk is voor mogelijke uitbaters."

Waar de Belgische vestigingen zullen komen, is nog niet geweten. "We hopen dit jaar nog te starten in Brussel. Het is niet de bedoeling bestaande restaurants over te nemen, behalve als er zich een opportuniteit zou voordoen op een uitstekende locatie. We starten met 15 à 20 werknemers, maar denken geleidelijk aan naar 100 te gaan."

Ook al in andere landen
Just Falafel bestaat sinds 2007 in het Midden-Oosten, maar waagde zich de afgelopen jaren ook met succes op de westerse markt. De keten opende onder andere vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.