Eerste komkommers geveild voor 14,48 euro per stuk

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
De eerste komkommers van het seizoen hebben de REO Veiling in Roeselare verlaten tegen een prijs van 14,48 euro per stuk. Dat is opnieuw een record. Tinos Fruit uit Westkapelle drukte vandaag als eerste op de knop.

Ieder jaar kijkt de veiling uit naar de primeurverkoop van de komkommers, want daarmee wordt het nieuwe groenteseizoen op gang geschoten. De vruchtgroenten zijn belangrijk voor de Roeselaarse veiling, maar ook voor heel West-Vlaanderen. De provincie is de grootste productieregio van België. Vorig jaar gingen er nog 31 miljoen komkommers de deur van de REO Veiling uit.

Teler Nico Perneel leverde vandaag veertien Belgische primeurkomkommers onder het keurmerk Flandria. Die brachten dus 14,48 euro per stuk op. Vorig jaar kostte een primeurkomkommer net iets meer dan 10 euro.

"De primeurkomkommers zijn bestemd voor onze winkel in Westkapelle, waar we met plezier klanten bedienen die specifiek op zoek zijn naar specialiteiten en exclusieve streekproducten op de Belgische versmarkt", aldus zaakvoerder Geert Baecke van Tinos Fruit.