Eengemaakt bedrijf van Medialaan en De Persgroep Publishing heet DPG Media

Het eengemaakte bedrijf dat Medialaan en De Persgroep Publishing samen vormen, heet voortaan DPG Media.
DPG Media Het eengemaakte bedrijf dat Medialaan en De Persgroep Publishing samen vormen, heet voortaan DPG Media.
Het eengemaakte bedrijf dat Medialaan (VTM, Q-Music) en De Persgroep Publishing (Humo, Het Laatste Nieuws, De Morgen) samen vormen, heet voortaan DPG Media. De nieuwe naam geldt voor alle bedrijfsonderdelen: Medialaan-De Persgroep Publishing en de Persgroep Nederland. 

“De Persgroep is dertig jaar geleden begonnen als een Vlaamse uitgeverij van dag- en weekbladen”, zegt CEO Christian Van Thillo. “Geleidelijk aan zijn we uitgegroeid tot een multimediaal bedrijf dat in drie landen actief is. De recente overnames van Medialaan en Independer hebben deze evolutie versneld. We waren toe aan een nieuwe naam die past bij de breedte van onze activiteiten. Vanzelfsprekend refereert DPG Media aan het verleden, één waar we trots op zijn. Het logo verwijst daarnaast naar onze drie strategische basisactiviteiten die we in de toekomst verder willen uitbouwen.”

Kris Vervaet, CEO van DPG Media België, ziet de nieuwe naam als een belangrijke mijlpaal in de fusie van de twee bedrijven. “We hebben de afgelopen tijd heel hard gebouwd aan ons nieuwe mediabedrijf dat vrij uniek is in de combinatie van publishing, online media, audiovisuele media en online services. Met onze nieuwe digitale platformen (VTM GO, HLN-app, DM Editie), de lancering van de online videocel binnen News City, de opening van de nieuwe radiostudio’s, de nakende verhuis naar Antwerpen en nu ook de nieuwe naam bouwen we verder aan één krachtig mediabedrijf.”

News City

De Persgroep is in België uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal, De Morgen en Humo, en is ook actief in Nederland en Denemarken. Medialaan overkoepelt onder meer de merken VTM, Q2, Q-Music en Joe. Het mediabedrijf van topman Christian Van Thillo kreeg eind 2017 in België de volledige controle over Medialaan.

Beide mediagroepen kondigden in maart 2018 aan dat alle redacties samensmelten onder de naam News City en samen onder één dak komen. News City vestigt zich in september in Antwerpen. VTM NIEUWS verhuist als laatste begin 2020, als de studio klaar is.

De productie van VTM-programma’s en de grote studio’s voor de entertainment-programma’s zoals ‘The Voice’ blijven in Vilvoorde. Ook de radiostudio’s van Q-Music en Joe blijven in Vilvoorde. Daar werden begin deze week de nieuwe studio’s voorgesteld.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sven Adriaenssens

  Weldra is het merendeel vh menselijk journaille vervangen door algoritmes. Welkom Big Brother & Brave New World. Mijn kinderen krijg je alvast niet want ik had mededogen genoeg om ze niet te fabriceren ;-)

 • Nils De Vriendt

  Nog meer eenheidsworst in het nieuws dus

 • Peter Van Wesemael

  Ik heb met Christian Van Thillo de lagere school doorlopen. Hij was toen al the leading boy en altijd zeer positief. Succes met de verdere uitbouw. BTW 1 van de 7 in een compartiment van 6 op sneeuwklassen.

 • Jan Paulussen

  Het is knap dat een belgisch bedrijf nog succesvol kan zijn, maar het is erg jammer dat de pers in belgie steeds meer een monopolie wordt.

 • Johan Billiet

  Troosteloze, creatief-arme naam zoals van een pakjesdienst, maar het toekomstig gebouw ziet er top uit..