Economische groei eurozone bevestigd op hoogste niveau in tien jaar

thinkstock
De economische groei in de eurozone is in 2017 uitgekomen op 2,5 procent. Dat is de beste prestatie in tien jaar, zo meldde het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag. Het bevestigde zo een eerste schatting, van eind januari. 


De groei voor 2017 kwam hoger uit dan de recentste prognose van de Europese Commissie. Die ging een week geleden uit van 2,4 procent. In 2007, net voor de financiële crisis, was het bruto binnenlandse product van de eurozone toegenomen met 3,0 procent.

Eurostat bevestigde ook de cijfers voor het vierde kwartaal. De economie van de eurozone nam toen met 0,6 procent toe tegenover het kwartaal voordien.
De hele Europese Unie zette dezelfde economische prestatie neer (+2,5 procent voor heel 2017 en +0,6 procent in het vierde kwartaal).

België lag in 2017 onder het gemiddelde. De Belgische economie ging er 0,5 procent op vooruit in het vierde kwartaal. Voor het volledige jaar was er een groei van 1,7 procent, zo maakte de Nationale Bank eind januari in een eerste raming bekend.
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • james vroman

  om van de voorlaatste plaats weg te geraken kan de nva nog een lening doen op 100 jaar .. voor de volgende generatie in de volgende eeuw ..

 • Marino Coolsaet

  Ik merk er niks van

 • Vic Smeets

  Moet bittere pil zijn voor de Britten....

 • rob heynen

  Laat mij niet lachen...

 • bert paulussen

  "België lag in 2017 onder het gemiddelde." Inderdaad, we zijn nr. 27 op 28 in de EU qua economische groei. Dank u, N-VA, en andere liberalen! Onder Di Rupo waren we nr. 3 op 28. En neen, ik stem niet links, maar de waarheid heeft ook haar rechten.