Economische groei en werkgelegenheid in eurozone versnelt

thinkstock
De groei van de economie in de landen van de eurozone is in de eerste drie maanden van het jaar versneld naar 0,4 procent. In de laatste drie maanden van 2018 bedroeg de kwartaalgroei nog maar 0,2 procent. Dat bevestigt het Europees statistiekbureau Eurostat.

In de hele EU bedroeg de economische groei 0,5 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal.
Nog uit de cijfers van Eurostat blijkt dat de werkgelegenheid in zowel de eurozone als de EU in de eerste maanden van het jaar is gestegen met 0,3 procent tegenover het voorgaande kwartaal.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pascal devillé

    Ze doen daar bij de EU dit voor als positief nieuws maar deze groei is zeer klein.In ieder geval niet groot genoeg om de grote staatsschulden van een reeks EU landen mee af te kunnen bouwen.De economie zal in de EU ook in de toekomst nooit genoeg meer groeien om dat te kunnen.We stevenen dus af op een val van de euro.De beleidsmakers hebben verkeerde keuzes gemaakt.

  • wim rooyakkers

    Werkgelegenheid groeit,,ja voor de Oostbloklanden.

  • Pieter Janssens

    Onze regering zal terug zeggend at het aan hun inzet en subsidie ligt dat ze geven aan de multinationals.. jobs jobs. Maar alle andere landen doen het beter dan wij ;-)