Siemens schrapt 11.600 jobs

BELGA
Het Duitse technologieconcern Siemens gaat 11.600 banen schrappen om zijn kosten met 1 miljard euro te verlagen. Dat heeft topman Joe Kaeser gezegd bij een webcastconferentie in New York.

Ongeveer 7.600 arbeidsplaatsen zullen verloren gaan door het stroomlijnen van het bedrijf en de creatie van een nieuwe divisiestructuur en nog eens 4.000 banen moeten verdwijnen als gevolg van het regionaal samenvoegen van activiteiten. Duitse zakenmedia meldden eerder dat Siemens van plan was 10.000 arbeidsplaatsen te schrappen, vooral bij zijn vestiging in Erlangen en bij het hoofdkantoor in München.

Siemens is bezig met een omvangrijke reorganisatie om kosten te besparen en efficiënter en winstgevender te worden. Vorig jaar kondigde het bedrijf al aan wereldwijd 15.000 banen te schrappen.

Het concern werkt verder aan een tegenbod op de Franse branchegenoot Alstom. Het Amerikaanse General Electric (GE) wil voor meer dan 12 miljard euro de energie-activiteiten van Alstom overnemen. Siemens heeft gezegd voor 16 juni met een officieel bod op Alstom te komen.

Siemens telt volgens de bedrijfswebsite ongeveer 360.000 medewerkers wereldwijd, van wie bijna 1.800 in België en Luxemburg.