Eén op drie stelt aankoop woning uit door crisis

UNKNOWN

Meer dan een op de drie Vlamingen wacht op betere tijden om een huis te kopen. Dat blijkt uit een enquête van het online onderzoeksbureau iVox.

Kat uit de boom
Van de duizend ondervraagden hoopt meer dan 15 procent een eigen huis, appartement of lapje grond te kopen. Net geen 10 procent is actief op zoek, 5,5 procent stelt de zoektocht uit tot de crisis voorbij is. Meer dan één op de drie potentiële huizenkopers kijkt dus de kat uit de boom.

Vooral hooggeschoolden hopen snel een eigen woning te verwerven. Zestien procent van hen is actief op zoek, tegenover 6,7 procent van wie hoogstens lager middelbaar onderwijs deed.

"Goede investering"
Minder dan drie op de tien Vlamingen noemen vastgoed in ons land betaalbaar. Maar acht op de tien vinden toch dat het een goede investering is.

Over de vraag of het een goed of een slecht moment is om vastgoed te kopen, zijn de ondervraagden het oneens: 37 procent meent dat nu hét moment is om te kopen, een kwart zegt dat het niet uitmaakt, en 28,8 procent vindt dat kopers beter afwachten. (belga/mvl)