"Deutsche Bank faalt mogelijk in stresstest"

PHOTO_NEWS
Deutsche Bank en Banco Santander scoren dit jaar mogelijk onvoldoende in de 'stresstest' van de Federal Reserve bij hun Amerikaanse onderdelen. Dit schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Deutsche Bank Trust zou wel over voldoende bufferkapitaal beschikken, maar er zouden tekortkomingen zijn in 'de kwaliteit van de bedrijfsvoering'. De bank is al bezig aanpassingen door te voeren over de manier waarop het omgaat met zaken als wet- en regelgeving, risicobeheersing en het naleven van gedragsregels.

Het Amerikaanse onderdeel van Santander haalt de test waarschijnlijk om dezelfde reden niet. Voor het Spaanse Santander zou het de tweede keer zijn dat het een onvoldoende scoort bij de test van de Amerikaanse centrale bank.

Deutsche Bank Trust doet voor de eerste keer mee aan deze stresstest. "Deutsche Bank Trust, dat minder dan 5 procent van de totale activa van Deutsche Bank vertegenwoordigt, heeft graag meegedaan aan de test'', zei een woordvoerster van Deutsche Bank in New York. "We zullen de resultaten weten als de Federal Reserve op 5 maart en 11 maart de uitslagen bekendmaakt.''

De Federal Reserve en Santander wilden niet reageren.