ECB: “Ergste deel van de economische crisis waarschijnlijk voorbij”

De voorzitter van de ECB, Christine Lagarde.
AFP De voorzitter van de ECB, Christine Lagarde.
Het “ergste” deel van de economische crisis vanwege de coronapandemie is “waarschijnlijk voorbij”. Dat heeft de voorzitter van de Europese Centrale Bank (EBC), Christine Lagarde, vrijdag gezegd.

Met die (voorzichtige) uitspraak stuurde Lagarde voor het eerst een teken van optimisme van de ECB uit. Tijdens een virtueel forum zei ze nog dat het herstel “niet volledig” en “ongelijk” zal zijn, en dat de economie daarbij zal “transformeren”.

Dat herstel staat op 17 en 18 juli op het menu van een Europese top in Brussel. De Europese leiders zullen er een akkoord proberen te vinden over een grootschalig relanceplan voor de Europese economie. De eerstkomende jaren zou Europa tot 750 miljard euro investeren in het herstel van de Europese na de coronacrisis. 

Lagarde toonde zich vrijdag voorzichtig over de top. “Ik denk niet dat ze” medio juli reeds “tot een akkoord zullen komen”. Ze voorziet “intense onderhandelingen” en een op te volgen proces. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Henri Goldfarb

  Er is maar 1 oplossing Alle landen hun schulden kwijtschelden en geld bijdrukken. Economie is monopoly spel

 • raymonda dewulf

  Het ergste is voorbij de rijken hebben hun fondsen veilig gesteld, de rest is bijzaak

 • Karel Van Beeck

  Heeft Lagarde bijgelegd?

 • Elise Van Damme

  Helemaal eens Ronny Verdoodt. Dit zal de zwaarste recessie ooit worden.Gewoon omdat we ondertussen met 8 miljard menskes rondlopen.Hou jullie maar vast aan de takken want het zal hevig stormen en geen klein beetje.Donkere tijden met veel en meer armoede staan voor de deur

 • Ronny Verdoodt

  Het ergste moet nog komen. We gaan dit nog jaren voelen. De nasleep zal erger zijn dan de 2007-2008 banken crisis. Wanneer men zegt dat het ergste voorbij is dat is het moment dat men zich zorgen moet gaan maken. Wie moet nog een bril hebben om dit overal in de wereld te zien en de puntjes met elkaar te verbinden zodat de lijnen zichtbaar zijn? Slaap kindje slaap, daar buiten loopt geen schaap maar eer wereldwijde recessie en crisis die velen zal treffen.