EasyJet schrapt 138 vluchten door staking

Het Franse cabinepersoneel van easyJet staakt.
AFP Het Franse cabinepersoneel van easyJet staakt.
Luchtvaartmaatschappij easyJet schrapt rond de jaarwisseling 138 vluchten van en naar Frankrijk wegens een staking van cabinepersoneel van de maatschappij in Frankrijk. Het gaat om zeventig vluchten vandaag en 68 vluchten morgen. Dit maakte de Britse prijsvechter bekend. In België zijn onder meer vluchten van en naar Lyon en Nice getroffen.

De maatschappij zegt dat 166 geplande vluchten op oudejaarsdag en 192 op nieuwjaarsdag wel zullen vertrekken vanuit en naar Frankrijk. Rond Kerst vielen ook al tientallen vluchten uit door de staking.

Het cabinepersoneel van easyJet wil een groter aandeel in de winst van de onderneming, die het afgelopen jaar met meer dan een vijfde is toegenomen. Met de stakingsactie willen de Franse vakbonden hun eisen kracht bijzetten.

Landen die worden getroffen door de staking zijn Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Polen, België, Tsjechië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. EasyJet raadt reizigers op Franse vluchten van de maatschappij aan om het vluchtschema te checken voordat ze naar het vliegveld vertrekken.