Duvel verliest rechtszaak tegen 'copycat' Filou

Een flesje Duvel en een flesje Filou: bruine fles, wit etiket en rood logo.
rv Een flesje Duvel en een flesje Filou: bruine fles, wit etiket en rood logo.
Brouwerij Duvel Moortgat krijgt ongelijk van de rechter in haar rechtszaak tegen de Van Honsebrouck Brouwerij. De rechter deelt niet de mening dat het bier Filou te veel op Duvel zou lijken.

Duvel Moortgat vindt dat Van Honsebrouck met zijn Filou-bier de smaak en het uitzicht van Duvel probeert te kopiëren. Ook Filou zit in een bruin flesje met een wit etiket met rode letters, luidt het. In het verleden had de afbeelding op het flesje zelfs de staart van een duivel – al is dat al geruime tijd niet meer het geval.

Volgens Van Honsebrouck zijn het bruine flesje, het witte etiket en de rode letters echter niet uniek, en de rechter is daarin gevolgd. 

Duvel Moortgat kreeg eerder al eens ongelijk in deze zaak, maar ging tegen die uitspraak in beroep. Zonder succes: ook nu oordeelt de rechter dat er genoeg verschillen zijn tussen Duvel en Filou. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Nols

  Wat een belediging, vergeleken worden met Duvel.

 • robrecht Peeters

  De Duvel brouwerij ging zelf in de fout toen het een paar geleden het brouwproces aanpaste waar door het bier fletser werd. Velen stapten daarom over naar onder meer het OMER bier. Ook het OMMEGANG bier doet de Duvel serieus concurrentie aan.En dat laat zich blijkbaar gevoelen in de omzet. Never change a winning team.... euh beer.

 • walter schapman

  niet veel verschil ,ik dronk onlangs een filou en dacht dat het een oude of slechte duvel was ,dus ,en van waar die filou kwam is niet duidelijk in ieder geval duvel is duvel en duvel is duvel en daarmee gedaan

 • Gerda Phlypo

  Ik lust geen Duvel , Filou daarentegen mmm

 • Etienne De Bondt

  Op gebied van smaak en uitzicht zijn ze daar bij Fiou jammerlijk mislukt. De smaak van Duvel is uniek en kan NOOIT worden geëvenaard.