Duitse topmanagers zagen hun loon in 2018 stijgen tot gemiddeld 7,5 miljoen euro

Oliver Bäte (r.), topman van verzekeraar Allianz, was vorig jaar de tweede best verdienende Duitse topmanager, met een loon van 10,33 miljoen euro.
EPA Oliver Bäte (r.), topman van verzekeraar Allianz, was vorig jaar de tweede best verdienende Duitse topmanager, met een loon van 10,33 miljoen euro.
De topmanagers van de bedrijven uit de Duitse sterindex Dax hebben hun verloning vorig jaar zien stijgen tot gemiddeld 7,5 miljoen euro. Dat is een toename met 3,6 procent tot een nieuw recordniveau, zo blijkt uit cijfers van adviesbureau hkp-group.

Topverdiener was de CEO van Beiersdorf, Stefan Heidenreich, die aan het eind van het jaar het bedrijf verliet. Heidenreich streek vorig jaar 23,45 miljoen euro op, inclusief meerjarige bonussen.

Op de tweede plaats kwam Allianz-topman Oliver Bäte, met 10,33 miljoen euro, gevolgd door SAP-chef Bill McDermott met 9,97 miljoen euro.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Men houd de gewone werkende mensen voor de gek. Hoe kan men op een jaar tijd 24 miljoen verdienen ? Daar zijn toch geen woorden voor. Dat geldt trouwens voor iedereen, de voetballers, tennissers, autogekken enz. zijn allemaal in hetzelfde bedje ziek. Deze wereld is totaal dolgedraaid en heeft geen oog meer voor de werkelijkheid. Sommige mensen moeten twee jobs doen om rond te komen en anderen krijgen hun geld in geen duizend jaar op.

 • guy perain

  Een schande dat zoiets nog kan in deze tijden!!

 • Els Vervoort

  Pure en ziekelijke diefstal. Dit is nu eens typisch het losgeslagen liberalisme. Dat bedrag kan gebruikt worden om de werkomstandigheden te verbeteren, mensen aan te werven of om te investeren. Maar nu komt het gewoon op een hoop terecht waar niets mee gebeurt.

 • Rudy Van Daele

  Zeer veel werknemers zullen hier content zijn dat hun baas een riante opslag krijgt. zelfs de 1.1% van de loonnorm vinden ze voor hun eigen al teveel gevraagd.