Duitse softwaregigant SAP eet niet langer zijn eigen 'hondenvoer'

SAP heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse Walldorf.
REUTERS SAP heeft zijn hoofdkantoor in het Duitse Walldorf.
Het Duitse softwarebedrijf SAP stopt met de jaarlijkse beoordelingen van werknemers omdat ze te duur, tijdrovend en vaak demotiverend zijn. Opvallend, aangezien de software van SAP wereldwijd gebruikt wordt om de prestaties van miljoenen werknemers te evalueren.

'Eat your own dog food' is een leidend principe in de techwereld en dus gebruiken alle werknemers van Microsoft Windows en Office en de Google-mensen Google Docs en Android-telefoons. Bij SAP lijken ze nu uitgekeken op hun eigen hondenvoer.

Reuters meldt dat het Duitse softwarebedrijf, groot in systemen voor human resources en klantenbeheer, ophoudt met de jaarlijkse beoordeling van zijn 80.000 werknemers. Nochtans levert SAP andere bedrijven juist computerprogramma's voor die jaarlijkse performance reviews.

Die beoordelingen zijn volgens SAP te duur, te tijdrovend en demotiverend. 'Mensen vinden feedback fijn en kunnen ook tegen harde kritiek, maar ze klappen dicht zodra je ze een score geeft', vertelt de HR-chef van SAP, Wolfgang Fassnach.