Duitse schatkist profiteert van populaire bitcoin

AFP
De Duitse schatkist vaart wel bij de stijging van de bitcoin-koers. De staat zal in beslag genomen bitcoins verkopen die te maken hadden met drugshandel. In plaats van de bijna 50.000 euro die de munt in 2014 bij inbeslagname waard was, zijn ze inmiddels 1,9 miljoen euro waard.

De koers van de bitcoin is de laatste tijd zo sterk gestegen dat Duitsland nu een flinke meevaller heeft, aldus een woordvoerder namens het Openbaar Ministerie in Frankfurt. De bewuste bitcoins waren gebruikt bij de handel in drugs op het zogenoemde darknet, op de platforms Hydra en Silkroad.

Volgens justitie heeft de overheid niet bewust met de bitcoins gespeculeerd. Men moest lang wachten voor de papieren voor verkoop klaar waren en intussen bleef de koers maar stijgen. Nu de papieren rompslomp is afgerond, worden de bitcoins zo snel mogelijk verkocht.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bart Verbeeck

  bitcoin is absoluut legaal. er is beslist dat er net zoals goud er geen btw van toepassing is.

 • Andy De Schieter

  Als Bitcoin illegaal zou zijn, dan zou de Amerikaanse F.B.I. er niet in gaan handelen.

 • Francinne Declerque

  De bitcoin is helemaal niet illegaal. De transacties waren drugsgerelateerd en dus illegaal vandaar de inbeslagname. De bitcoin is ook niet echt anoniem, op het darmnet zijn ondertussen andere coins die wel anoniem werken. Toch wel mooie win voor duitse gerecht, ik zie het nog niet in belgie gebeuren bij onze genieonderzoekers.

 • jordan man uello

  hypocriet tot en met. De bitcoi is illegaal, voldoet aan geen enkele wettelijkheid en toch maar zelf profiteren, dan moet het niet wettelijk zijn