Dow Jones verliest 4,4 procent in één dag

Aandelenbeurs in New York
EPA Aandelenbeurs in New York
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in vrije val geraakt door zorgen over het oprukkende coronavirus. De belangrijkste graadmeters verloren deze week al meer dan 10 procent. Wall Street beleefde sinds de crisis in 2008 niet meer zo’n slechte week. De Dow Jones-index sloot 4,4 procent (1.190,95 punten) lager op 25.766,64 punten, het grootste dagverlies in punten ooit. 

De breed samengestelde S&P 500 verloor ook 4,4 procent tot 2.978,76 punten en techbeurs Nasdaq speelde de composite-index 4,6 procent kwijt op 8.566,48 punten.

Techreus Microsoft gaf aan door het virus de doelen voor zijn pc-tak niet te gaan halen en werd 7,1 procent lager gezet. Apple-baas Tim Cook gaf juist aan dat de productie in China weer op gang kwam. Desondanks werd Apple 6,5 lager gezet. AB InBev, dat ook een notering heeft in New York, kelderde 9 procent. De grootste bierbrouwer ter wereld voelt de uitbraak van het nieuwe coronavirus in zijn resultaten en kampt met een aanzienlijke daling van de vraag in China.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) liet weten dat de uitbraak van het virus tot flinke verstoringen in de aanvoer van handelswaar vanuit met name Azië zal leiden. Daardoor zal de afname van de wereldhandel de komende maanden waarschijnlijk doorzetten.

Ook de Europese beurzen sloten vandaag af met flinke verliezen. de Bel20 sloot af met 5 procent in het rood, het slechtste dagresultaat in bijna vier jaar.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Francois Defosse

    Nu nog eens 50% eraf en dan zijn we ongeveer waar we zouden moeten zijn...

  • Peter Vercammen

    In punten misschien de grootste daling, maar op Black Monday in 1987 daalde de DJ 22% op één dag.