Dit is de duurste handtas ter wereld

De Porosus Crocodile Birkin mag zich vanaf heden de 'duurste tas ter wereld' noemen.
Hermes De Porosus Crocodile Birkin mag zich vanaf heden de 'duurste tas ter wereld' noemen.
Op een veiling in Hong Kong werd vandaag de duurste handtas ter wereld verkocht. De zeldzame tas van het merk Hermes ging er onder de hamer voor een recordbedrag van 202.857 euro.

De tas die op een vijfdaagse veiling door veilinghuis Christies in Hong Kong verkocht werd, is de 'Porosus Crododile-Birkin'-bag, een iconische tas van Hermes uit 2014. De tas is gemaakt van speciaal fuchsia krokodillenleer en dankt haar naam aan de al even iconische Jane Birkin, zangeres en ex-vrouw van muzikant Serge Gainsbourg. De afwerking van de tas bestaat uit niets minder dan goud en diamanten.

Met een bedrag van 202.857 euro is de unieke Birkin-bag de duurste tas die ooit verkocht werd. De tas kaapt dat record weg van een ander fraai stuk met goud en diamanten dat ooit aan Elizabeth Taylor zou hebben toebehoord. In december 2011 telde een bewonderaar daar in New York zo'n kleine 199.000 euro voor neer.

Wie zichzelf precies de trotse nieuwe eigenaar van de tas mag noemen, is niet bekend. Dat het record van 'duurste tas ter wereld' precies in Hong Kong verbroken wordt, is overigens opmerkelijk: grote luxemerken zetten er op dit moment immers een trend van prijsdaling in, in de hoop op die manier meer kopers aan te trekken.