Directie Pastridor wil afgebrande site in Londerzeel opnieuw opbouwen

BELGA
Directeur Lieven Breemeersch van Lantmännen Unibake in België heeft vandaag tijdens een informatiesessie voor het personeel gezegd dat de site van de industriële bakkerij in Londerzeel, die woensdagavond nagenoeg volledig uitbrandde, terug opgebouwd zal worden. "We hebben het voornemen om van deze site terug de belangrijkste referentie in de Benelux te maken op vlak van voorgebakken brood", aldus Breemeersch.

De directie kondigde tijdens de personeelsvergadering ook aan dat voor alle 180 medewerkers in Londerzeel tijdelijke werkloosheid werd aangevraagd wegens overmacht, maar dat ze de intentie heeft om zoveel mogelijk personeel aan het werk te houden op andere sites en bij de toeleveranciers. Volgens woordvoerdster Brigitte Lagrou zijn de gesprekken hierover nog lopende en is het momenteel nog onduidelijk voor hoeveel werknemers dit zal lukken. Het bedrijf zal alleszins het loonverlies bijpassen dat werknemers lijden als gevolg van de tijdelijke werkloosheid.

Uitwijken naar andere sites
De directie onderzoekt ook hoe de productie in Londerzeel tijdelijk kan overgebracht naar haar andere Belgische productiesites in Moeskroen en Brussel. Eventueel wordt uitgeweken naar buitenlandse sites van de groep. "We peilen ook bij toeleveranciers in hoeverre zij bepaalde producten voor ons kunnen bakken en hiervoor ons personeel inschakelen", aldus Lagrou. Het is overigens nog volstrekt niet te voorspellen wanneer de site in Londerzeel terug operationeel zal zijn.

Lantmännen Unibake is de nummer twee ter wereld in industriële bakkerijproducten en is in België onder meer gekend van de merken Pastridor en Schulstad. Het wijde assortiment bestrijkt baguettes, standaard en mini croissants, chocoladebroodjes, rustieke broden, fastfood en fastcasual buns. In België heeft het bedrijf drie bakkerijen, stelt 365 medewerkers te werk en is goed voor een jaaromzet van 140 miljoen euro.