Directie en christelijke vakbond van skeyes verzoenen zich: één stakingsaanzegging van de baan

BELGAONTHESPOT
De directie van skeyes en de christelijke vakbond hebben een verzoening bereikt in het dossier van de samenwerking tussen de luchtverkeersleiders en hun militaire collega's. Daarmee is een stakingsaanzegging bij skeyes alvast van de baan, twee andere lopen nog.

"Er is een verzoening gevonden in het dossier van de samenwerking met Defensie", aldus woordvoerder Dominique Dehaene. "De stakingsaanzegging vervalt."

Vakbondsman Kurt Callaerts bevestigt. De vakbond ACV-Transcom had midden januari een aanzegging ingediend. Niet omdat die tegen de samenwerking tussen civiele en militaire luchtverkeersleiders is, maar omdat de modaliteiten te onduidelijk waren. "We hebben heel wat bijkomende informatie gekregen en er is een duidelijke tijdlijn afgesproken om de onvolledigheden uit te klaren voor het personeel van de luchtvaartinlichtingendiensten en de verkeersleiding", zegt Callaerts. Tegen juni zou al een eerste reeks zaken uitgeklaard moeten zijn.

Begin april staan bij skeyes verzoeningsvergaderingen gepland in het kader van twee andere stakingsaanzeggingen van ACV: eentje in verband met de ‘premie-uren’/overuren, de andere in verband met het ‘planningsmechanisme’ of de uurroosters voor de luchtverkeersleiders.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.