Directie De Post wil uitreikingsronden Overijse volledig herzien

UNKNOWN

De directie van De Post wil in Overijse de aanpassing van uitreikingsronden - de zogenaamde Georoute III die recent werd ingevoerd- opnieuw herbekijken. Afgelopen maandag legde het personeel nog spontaan het werk neer omdat de rondes als te zwaar werden ervaren. Dat de poststukken op sommige drukke verbindingswegen met een postwagen dienen verdeeld te worden, was volgens de postbodes ook te gevaarlijk.
 
"De Post heeft nu toegegeven dat men zich baseerde op verkeerde volumegegevens om deze nieuwe uitreikingsrondes uit te tekenen. Men wil nu in overleg met het personeel en uitgaande van het vroegere systeem een nieuwe organisatie uittekenen", aldus vakbondsvrouw Marleen Vande Gaer (VSOA). "Tot zolang blijft het bestaande systeem in voege en behoudt De Post van Overijse ook de twee extra toegekende postbodes".
 
Het is volgens Vande Gaer slechts het topje van de ijsberg van problemen waarmee De Post in de rand rond Brussel kampt. "Overal is er personeelstekort. In Overijse bijvoorbeeld zijn er vijf postbodes tekort. De Post wil wel mensen aanwerven maar vindt er geen. Dit is te wijten aan het erbarmelijke statuut van de hulppostman, die nog minder verdient dan een poetsvrouw. Om meer volk aan te trekken zou men een compensatie kunnen geven aan wie van buiten de regio komt, maar daar heeft De Post geen oren naar". (belga/ddh)