Directie bpost legt belangrijke voorstellen op tafel, maandag nieuwe vergadering met bonden

Bij bpost is sinds dinsdag een vijfdaagse staking aan de gang.
BELGA Bij bpost is sinds dinsdag een vijfdaagse staking aan de gang.
De directie en de sociale partners van bpost hebben de hele dag samengezeten rond een gemeenschappelijk bepaalde agenda. Er zijn "belangrijke en zeer concrete" voorstellen op de tafel gelegd. De voorstellen worden nu geëvalueerd en er is een nieuwe vergadering gepland op maandagochtend. Dat melden de directie en de sociale partners donderdagavond in een gemeenschappelijke verklaring.

Om de sereniteit van de gesprekken te bewaren, is er onderling afgesproken dat er geen verdere communicatie komt.

Bij bpost is sinds dinsdag een vijfdaagse staking aan de gang. Na de staking in de sorteercentra en de posttransporten zijn de bonden nog van plan te staken bij de postbodes (morgen 9 november), aan de loketten, bij de administratie en de callcentra (12 november) en bij de pakjesverwerking (13 november). De staking is gericht tegen onder meer de werkdruk en het personeelstekort bij bpost.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny vanderlinden

  Gina, als ge u kunt verbeteren ga dan maar zelf facteur spelen, ge zou moeten dom zijn om die job te laten liggen.

 • Vercammen Koen

  Die datums ik geloof er niets van, ik heb een pakje van DHL dat al van 6 november in Brussel vast steekt. Als je die datum zou mogen geloven zou dat daar niet meer mogen liggen en het is nog triestiger van DHL die dit maar laat gebeuren en zelf niets rondbrengt

 • oswald billiet

  Ik ben geen, fan voor stakingen, maar deze keer hebben de postmannen het grote gelijk aan hun kant. Het is voor iedere burger nu wel duidelijk hoe zwaar maar ook verantwoordelijk de taak van de " facteur" is. Wie wacht op post en die niet of onregelmatig krijgt, weet hoe onbehaaglijk dit is. Postmannen moeten goed verloond worden. Ik weer en wind is hun taak gewoon zwaar en belastend.

 • Eddy Van der Vliet

  Waarom wachten tot maandag???? Ze kunnen heel het weekend verder vergaderen dan is er mss een oplossing maandag.

 • Nancy Verhoeven

  't Wordt tijd dat er een einde komt aan die schandelijke uitbuiting van de facteurs. Zonder staken zou er helemaal niet veranderd worden. Staken helpt !