Deze maand koopt Belg pakjes en... huizen

ANP XTRA
In december gaan 50% méér huizen en appartementen van de hand dan in de andere maanden van het jaar. Dat meldt Century 21, de grootste vastgoedgroep van het land, op basis van cijfers van de afgelopen jaar. De laatste maand is daarmee goed voor één op de acht transacties.

De belangrijkste reden voor die piek is de vakantie: kandidaat-kopers hebben meer tijd om rond te kijken. Ook in andere vakanties stijgt de verkoop. Maar ook het feit dat de makelaars een tandje bijsteken om hun 'targets' te halen, speelt een rol. Een derde verklaring zit in de wetgeving. Elk jaar verandert er op 1 januari wel iets aan wetten die met de aan- of verkoop van een woning te maken hebben. En bijna altijd maakt dit de transactie duurder. December is dan de laatste kans om aan die meerprijs te ontsnappen.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Koen Van Crombruggen

  Wat een geklaag allemaal. 80% van de Belgen is eigenaar van een huis. De 20% anderen zitten hier op het forum te klagen ipv te werken om een huis te kunnen kopen.

 • Jan Boden

  Allemaal dankzij de N-VA. Nooit meer PS of Sp.A.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Ik heb geen spaargeld meer ! Alles opgesoupeerd aan belastingen en dokters rekeningen . Met dank aan NVA , die het onderste uit de kan en mijn geldbuidel halen. Juist belastingbriefje gekregen 148 te betalen en ik weet echt niet waarom !

 • Mayke Jaspers

  De gewoone mens koopt pakjes ja Kerstmis weet je wel,en de rijken huizen , een gewoone mens kan zich geen huis of appartement veroorloven.

 • Gino Denil

  Als je een pakjeshuis koopt is dat misschien nog betaalbaar om er een loft van te maken. Anders kan je maar beter bij de pakjes blijven en het huis er af strippen. Tenzij je huizen, net als de pakjes, in het buitenland gaat kopen.