Dexia boekt tweede kwartaalwinst op rij

PHOTO_NEWS
De restbank Dexia heeft in het derde kwartaal opnieuw een nettowinst geboekt, voor de tweede keer op rij. Het nettoresultaat (groepsaandeel) bedroeg 127 miljoen euro, meldt Dexia.

Het positieve eindresultaat - in het derde kwartaal van vorig jaar was er een nettoverlies van 166 miljoen euro - is vooral te danken aan "boekhoudkundige volatiliteitselementen", dat zijn activa en passiva die een boekhoudkundige waardering krijgen. Die hadden een positieve impact van 154 miljoen euro in het derde kwartaal.

Het recurrente nettoresultaat van Dexia bleef daarentegen nog in het rood: -39 miljoen euro. In het tweede kwartaal was er nog een recurrent nettoverlies van 80 miljoen euro.

"De financiële resultaten van de groep Dexia in het derde kwartaal bevestigen de geleidelijke verbetering van het operationele resultaat van de groep", stelt Karel De Boeck, de gedelegeerd bestuurder van Dexia. "In volatiele marktomstandigheden daalden de financieringskosten, terwijl de risicokost van het kwartaal bijzonder laag was."