Devos Lemmens komt in Britse handen

PHOTO_NEWS
De Britse durfkapitalist CVC Capital Partners is exclusieve finale onderhandelingen begonnen met de Campbell Soup Company voor een overname van een aantal Europese activiteiten (exclusief die in Groot-Brittannië, Ierland, het Midden-Oosten en Afrika) van Campbell. Dat heeft CVC Capital Partners bekendgemaakt in een persbericht. In België gaat het onder meer om de actviteiten van Devos Lemmens en Imperial.

Campbell Europe heeft in zijn portefeuille onder meer de merken Devos Lemmens, Royco, Liebig, Déli Soup, Erasco, Bla Band, Touch of Taste en Lacroix. In boekjaar 2012 realiseerde de groep een omzet van zowat 400 miljoen euro, er werken 1.300 mensen.

In ons land gaat het om zowat 240 werknemers, zo valt te horen bij Campbell. Het gaat onder meer om de productievestiging van Devos Lemmens (sauzen) en van Imperial (bakproducten), beide in Puurs, en de activiteit van Déli Soup. Ook het hoofdkwartier van Campbell Europe bevindt zich in Puurs. Maandag zijn de ondernemingsraden ingelicht.

Bij Campbell beklemtoont men dat de deal nog niet rond is, onder meer de concurrentie-autoriteiten moeten het licht op groen zetten.