Deutsche Bank schrapt veertigtal banen in België

REUTERS
Deutsche Bank wil in België ongeveer 40 van de 633 banen schrappen. Dat heeft de Duitse bank aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. 

Volgens vakbondsman Yves Flamand van de Franstalige socialistische bediendebond (Setca) zullen er dit jaar zowat 20 jobs verdwijnen, en volgend jaar nog eens ongeveer 20.

Dinsdag zitten directie en vakbonden een eerste keer samen. De wet-Renault is niet van toepassing, maar er werd toch een onderhandelingsagenda opgesteld, aldus nog Flamand na afloop van de ondernemingsraad. Welke functies getroffen worden, is nog niet duidelijk. Deutsche Bank heeft in België een 30-tal agentschappen.

De Belgische directie laat weten dat ze bezig is met een reorganisatie om de bank wendbaarder te maken. “De digitalisering van de bank vordert in die mate dat Deutsche Bank beslist heeft om haar structuur aan te passen om zo nog performanter en efficiënter te zijn in een aanhoudend klimaat van zeer lage rentevoeten”, klinkt het in een persbericht. De nieuwe organisatie zou tegen eind november bepaald moeten zijn.

Nieuwe topman

Gisteren nog werd een nieuwe topman aangekondigd voor Deutsche Bank België. Olivier Delfosse is de nieuwe topman, in opvolging van Alain Moreau die tien jaar lang de Belgische afdeling leidde.

Deutsche Bank kondigde in juli aan dat er wereldwijd 18.000 van de 91.700 banen zouden verdwijnen, waarvan ongeveer de helft in Duitsland. Dat is de grootste herstructurering in de geschiedenis van de bank.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    In Europa gingen de laatste jaren 600.000 banen verloren in de bankensector. De lage rente en de goedkoop geld politiek van het ECB is mee de oorzaak. Door een structureel probleem in de economie - vergrijzing, deeleconomie, streven naar ecologisch en duurzamer leven - lukt het niet om met dat goedkoop geld inflatie op te drijven. Dat geld komt terecht in aandelen/vastgoed en haalt hun waarde onderuit. Groei en recessie worden genivelleerd. Maar op langere termijn gevaarlijke grotere bubbels.

  • piet devlieger

    Je moet nu al lang wachten als je in een filiaal van de DB binnen gaat om bijvoorbeeld geld af te halen. Eén bediende aan het onthaal en als je pech hebt zitten opa en oma die bediende een uur lang bezig te houden aan het loket en jij mag wachten. Ik nam indertijd een rekening bij de DB omdat ze de beste intresten boden (dat waren goede tijden) maar service heb ik daar nooit gezien. In feite is er geen enkele reden om bij die bank te blijven.