Deutsche Bank schrapt 18.000 banen: "Geen impact op Belgische werkgelegenheid"

REUTERS
De gisteren aangekondigde zware herstructurering bij Deutsche Bank zal geen gevolgen hebben op de werkgelegenheid in België. Dat is vandaag vernomen bij het Belgische filiaal van de Duitse grootbank.

Deutsche Bank, dat al jaren in moeilijkheden verkeert, wil tegen 2022 18.000 banen schrappen. Dat is een vijfde van het personeelsbestand. De bank zal zich onder meer terugtrekken uit de aandelenhandel en een bad bank oprichten om tientallen miljarden aan risicovolle activa in onder te brengen.

Het Belgische filiaal richt zich enkel op particulieren en beleggingsadvies, zegt woordvoerder Jean-Michel Segers. Het bedrijf "groeit en doet het goed". De bank is van plan te blijven investeren op de Belgische markt. De herstructurering zal dus geen impact hebben op de Belgische activiteiten, verzekert Deutsche Bank België.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jacques-Philippe Leclerc

    Deutsche Bank was de rijkste bank in de EU, het is nu bijna failliet. Alles zal gedaan worden (belastingbetaler) om het te redden. Het is makkelijk te concludeerden, dat alle EU banken, tien jaar na de crisis vrolijk verder gingen met gerommel met de boekhouding, het manipuleren van markten, belastingontduiking en miljarden van drugsgeld witwassen. Deutsche Bank is de gevaarlijkste bank ter wereld en hun valse derivaten zijn gewoon financiële massavernietigingswapens...