Deutsche Bank gaat bonussen selectiever toekennen om kosten te besparen

EPA
Deutsche Bank gaat de pot voor bonussen met 10 procent verlagen vergeleken met 2017 om zo kosten te besparen. Dat meldden ingewijden rond de grootste bank van Duitsland aan persbureau Bloomberg.

In 2017 kende Deutsche Bank ongeveer 2,2 miljard euro aan bonussen toe. Volgens de ingewijden gaat de bank nu selectiever te werk met het toekennen van bonussen. Het blijft wel de bedoeling dat goed presterend personeel met bonussen binnen het bedrijf wordt gehouden. Een definitief besluit over de hoogte van de bonussenpot hangt naar verluidt af van de resultaten in het vierde kwartaal.

Deutsche Bank heeft een moeilijk jaar achter de rug met veel wisselingen in de top, een grootscheepse reorganisatie die gepaard gaat met banenverlies en een sterk gedaalde beurskoers.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ian Vandenbossche

    Zoals in alle bedrijven waarschijnlijk: besparen op loon en bonussen gewone werknemers om veel, veeeeel meeeer te kunnen geven aan topmanagers en aandeelhouders. Klanten draaien er toch voor op.