Delhaize verkoopt dochterbedrijf VS voor 15 miljoen dollar

BELGA
Voedingsdistributeur Delhaize heeft een overeenkomst getekend voor de verkoop van haar Amerikaanse dochter Bottom Dollar Food. De in totaal 66 winkels in de regio in en rond Philadelphia en Pittsburgh worden voor ongeveer 15 miljoen dollar overgenomen door Aldi Inc, dat ook de bijhorende leaseverplichtingen op zich zal nemen. Dat meldt de discounter vandaag in een persmededeling.

Volgens de Delhaize Groep zal de transactie naar verwachting een waardeverminderingsverlies op activa en andere kosten van ongeveer 180 miljoen dollar genereren.

De Belgische internationale voedingsdistributeur verwacht dat alle winkels van de discountketen nog tot het einde van het jaar zullen open blijven als Bottom Dollar Food winkels. Daarna zal Bottom Dollar Food de winkels sluiten en de activiteiten van de formule stopzetten. De desinvestering zal de activiteiten van Delhaize Groep "verder vereenvoudigen, de schuldcapaciteit verhogen en aandeelhouderswaarde creëren" en kadert in de strategie van de onderneming om zich te concentreren op de kernmarkten, luidt het.

Delhaize Groep verwacht dat de transactie tegen het einde van het eerste kwartaal van 2015 is afgerond.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.