Delhaize verhuist hoofdkantoor naar gebouwen De Persgroep in Kobbegem

De kantoren van De Persgroep, uitgever van deze krant, in Kobbegem (Asse). De mediagroep verhuist later dit jaar naar de stad Antwerpen.
Pieterjan Luyten De kantoren van De Persgroep, uitgever van deze krant, in Kobbegem (Asse). De mediagroep verhuist later dit jaar naar de stad Antwerpen.
Delhaize verhuist zijn hoofdzetel in 2020 van Sint-Jans-Molenbeek naar Kobbegem (Asse), waar de warenhuisketen zijn intrek neemt in de gebouwen waar momenteel nog mediagroep De Persgroep, uitgever van deze krant, werkt. De Molenbeekse burgemeester Catherine Moureaux betreurt het vertrek van Delhaize uit de gemeente, waar het bedrijf sinds 1883 aanwezig was.

De gebouwen van De Persgroep, dat zelf naar Antwerpen verhuist, liggen vlak bij de bestaande logistieke vestiging van Delhaize langs de Brusselsesteenweg in Zellik (Asse). Het bedrijf brengt dus zijn activiteiten samen. De huidige kantoren in Sint-Jans-Molenbeek zal Delhaize verkopen. In Kobbegem zal Delhaize huren van vastgoedontwikkelaar WDP.

Zo’n duizend personeelsleden van Delhaize krijgen een nieuwe werkplek. Naast de ondersteunende diensten in Molenbeek zullen ook de werknemers van de IT-diensten van het kantoor in Anderlecht in 2020 verhuizen naar Zellik. Tot slot wil Delhaize in 2021 ook zijn wijnbottelarij verhuizen naar Zellik.

De
lhaize heeft het plan vandaag meegedeeld aan het personeel. “Nu gaan we in alle transparantie met de sociale partners en het personeel overleggen en de verhuizing goed voorbereiden”, zegt woordvoerder Roel Dekelver.

Catherine Moureaux.
BELGA Catherine Moureaux.

Delhaize wil zijn site aan de Ossegemstraat in Sint-Jans-Molenbeek verkopen. Burgemeester Catherine Moureaux zegt in een reactie de organisatorische redenen van Delhaize te begrijpen, maar voegt eraan toe: “Ik heb veel spijt dat Delhaize vertrekt, een industrieel en historische monument van Sint-Jans-Molenbeek, waar het bedrijf sinds 1883 gevestigd was”. Tegelijk is ze opgelucht dat het warenhuis Karreveld geen deel uitmaakt van de verhuis.

Moureaux hoopt dat de huidige mix van functies, zowel huisvesting als economie met zowel kleinhandel als grote bedrijven, behouden blijft op de site van 37.000 m².
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Baeyens

    Een logisch gevolg van het PS-beleid in Molenbeek.

  • patrick morel

    Ik ken al veel personen die niet meer in Brussel willen gaan werken en een job dichter bij huis gezocht hebben. De dag dat de bedrijven verhuizen komt dichter en als ze het de automobilist nog moeilijker maken zal het rap gaan.

  • Marcel Willems

    Ik denk dat de persgroep sterk gesteund is door NVA om naar Antwerpen te verhuizen,dit als compensatie voor hun rechtse berichtgeving in hun kraten en tijdschriften samen met VTM.Waar vidt men nog neutrale media?