Delhaize slachtoffer kredietkaartfraude in VS

De Belgische kleinhandelaar Delhaize start een onderzoek in de VS naar fraude met kredietkaarten. Door gaten in de computerbeveiliging van de Amerikaanse ketens Hannaford en Sweetbay gingen computerhackers aan de haal met de gegevens van zo'n 2.000 kredietkaarten. Het nieuws staat in verschillende Amerikaanse media en werd bevestigd aan De Tijd.

Al maanden bezig
De bankgegevens werden gestolen nadat de mensen in de winkel met hun kredietkaart betaalden. Volgens Delhaize werd de fraude ontdekt op 27 februari en zijn de veiligheidsmaatregelen sindsdien nog verstrengd. 'De situatie is nu onder controle', klinkt het. The Wall Street Journal meent te weten dat de fraude al sinds 7 december aan de gang is. De gestolen gegevens werden gebruikt van Detroit tot Brazilië. Hoe dan ook bewaren de Delhaize-supermarkten geen gegevens die de indentiteit van de individuele klanten onthullen, klinkt het.

Food Lion, een ander Amerikaans filiaal van Delhaize, raakte niet in de fraude betrokken omdat het van een ander computersysteem gebruik maakt. (belga/sd)

Hannaford is een dochteronderneming van de Delhaize groep.
Hannaford is een dochteronderneming van de Delhaize groep.