Ga naar de mobiele website
^ Top

De Persgroep bouwt nieuwe hoofdzetel aan Antwerps Kievitplein

Crepain Binst Architecture
De Persgroep Publishing verhuist binnen drie jaar van zijn huidig hoofdkwartier in het Vlaams-Brabantse Kobbegem naar hartje Antwerpen. De raad van bestuur van AG VESPA, het vastgoedbedrijf van de stad, heeft een groot bouwblok aan het Kievitplein toegewezen aan de mediagroep, die onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen uitgeeft.

Het bouwblok werd verkocht voor een vaste prijs van 5.350.000 euro. De jury moest enkel oordelen op kwaliteit: voor de architectuur, de stedenbouwkundige inpassing en de levendigheid. De Persgroep kreeg de voorkeur op de twee andere kandidaten voor de site. Het voorstel van De Persgroep werd onder andere erg gewaardeerd vanwege de duidelijke visie op het economische programma en het bioritme van het bedrijf. Een van de pluspunten is het uitnodigende karakter van het gelijkvloer. Zo komt er een Grand Café en krantenkiosk met koffiebar. Dat geeft een impuls aan de Kievitwijk, vlak bij het station Antwerpen-Centraal. Architectenbureau Crepain Binst tekende ook vier daktuinen.

Crepain Binst Architecture


Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug