Exclusief voor abonnees

De angstige, in geheimen gehulde visionair van de kledingindustrie

Primark-oprichter Arthur Ryan (83) vier jaar na gezinsdrama overleden

Ierse media omschrijven Arthur Ryan als “een kruising tussen de Onzichtbare Man en tv-detective Columbo”, intimi kenschetsen hem als een onberispelijk geklede gezelligaard met een fijn gevoel voor humor. Toch ging Ryan de jongste jaren gebukt onder het drama dat zijn gezin overkwam.
RV Ierse media omschrijven Arthur Ryan als “een kruising tussen de Onzichtbare Man en tv-detective Columbo”, intimi kenschetsen hem als een onberispelijk geklede gezelligaard met een fijn gevoel voor humor. Toch ging Ryan de jongste jaren gebukt onder het drama dat zijn gezin overkwam.
Arthur Ryan, oprichter en voormalig CEO van prijsbreker Primark, is op zijn 83ste overleden. De Ierse zoon van een verzekeringsagent meed de publiciteit en kwam nooit buiten zonder lijfwachten. Zijn hele volwassen leven had hij schrik dat hij of leden van zijn gezin ontvoerd zouden worden door de IRA. Slechts enkele naaste medewerkers kenden zijn agenda. Zelfs de ‘korte ziekte’ die hem fataal werd, blijft een geheim.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.