Danone verhuist 500 miljoen euro van Rotselaar naar Frankrijk

De fabriek van Danone België in Rotselaar.
Ponsaerts De fabriek van Danone België in Rotselaar.
Danone België keert 500 miljoen euro uit aan zijn Franse moederbedrijf. Het geld komt van de yoghurtfabriek in Rotselaar. De fabriek beleeft uitdagende tijden, maar Danone blijft er miljoenen in investeren. Dat bericht De Tijd vandaag op zijn website.

De dividenduitkering vond volgens De Tijd een maand geleden plaats. Het geld komt van de winst die Danone België de afgelopen jaren opgepot heeft. Eind 2018 stond 900 miljoen euro aan overgedragen winst in de boeken van de Belgische vennootschap. Die is verantwoordelijk voor de verkoop van yoghurt in België, maar ook voor de fabriek in Rotselaar.

Danone blijft investeren in Rotselaar, waar zowat 450 mensen werken, tot tevredenheid van de vakbonden. Binnenkort worden ook nieuwe mensen aangeworven. "Het gaat om zo'n tien nieuwe jobs. En het aantal jobs ligt al een tijdje boven dat van voor de grote herstructurering in 2013", aldus een vakbondsman.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Vanheessen

  En als je gewone zichtrekening heb in het buitenland met 1000euro op moet het aangeven aan de belastingen schandalig

 • Mike Vanderkerken

  Zo wordt er veel geld naar het buitenland versluist, het ergste is nog steeds Engie die systematisch de prijzen optrekt om zo de Franse energiegroep EDF van geld te voorzien. Op deze manier helpen we als belastingbetaler de Franse overheid die de hoofdaandeelhouder is van EDF. Vuil boeltje.

 • peter colson

  Wat is daar verkeerd aan? Het moederbedrijf heeft heel veel aandelen in dat bedrijf en dan is het logisch dat er met de uitkering van dividenden dat geld naar het moederbedrijf gaat. Als ik de helft van de aandelen van BESI bezit, dan vloeien er ook elk jaar miljoenen van Nederland naar België

 • Ward Van Hoyweghen

  Het zal niet het laatste bedrijf zijn dat vlucht naar andere en betere oorden. Nogal wiedes dat je met uw geld naar betere locaties trekt, je zou voor minder met zo een onbekwaam beleid dat hier gevoerd wordt.

 • Paul De Bruyne

  Ik koop nooit producten van Danone want alle smaakvarianten zijn afgeleiden vanuit de aardolie. Sinds de reportage van Kobe en Danira zijn dit allemaal giftige additieven die bij de producten gedaan worden. Koop bij de lokale landbouwer, of op de boerenmarkt en zo helpt u de landbouwers. De grote winsten komen niet ten goede aan degene die het nodig hebben.