Dan toch collectief ontslag bij bouwbedrijf De Waele Gebroeders uit Eernegem

THINKSTOCK
Het voltallige personeel dat aan de slag was bij het West-Vlaamse bouwbedrijf De Waele Gebroeders uit Eernegem zal dan toch allemaal ontslagen worden. Dat bericht Focus/WTV en wordt bevestigd door Stefaan Vandaele, vakbondsman van ACV-BIE.

In eerste instantie zouden 32 van de 85 personeelsleden mee de overstap maken naar de overnemer Groep Verhelst, maar het was de wens van het personeel om zelf hun nieuwe werkgever te kiezen. "De curator en bij Groep Verhelst heeft men ingezien dat dit de beste oplossing is waardoor iedereen collectief wordt afgedankt", zegt Vandaele. Alle werknemers hebben zo recht op de sluitingspremie.

Een tweetal weken geleden maakte het bouwbedrijf bekend dat ze de boeken moesten neerleggen en dat de 85 personeelsleden op straat zouden komen te staan. Al snel werd er met Groep Verhelst een overnemer gevonden die ook 32 werknemers zou overnemen. Dit gaat dus niet door. "De overname gaat door, maar het personeel maakt de overstap niet mee", zegt Vandaele.

Het was volgens de vakbondsman de wens van het personeel om zelf hun toekomstige werknemer te kunnen kiezen. "Er waren heel wat geïnteresseerde bedrijven die aan de mouw trokken van onze personeel. Met deze beslissing gaan de curator en Groep Verhelst in op de wens van het personeel."

De Waele is een West-Vlaams familiebedrijf dat kort na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht en vooral wegen- en rioleringswerken doet.