Daimler krijgt boete van 870 miljoen euro voor nalatigheden bij voertuigcertificering

Het hoofdkwartier van Daimler in Frankfurt
AFP Het hoofdkwartier van Daimler in Frankfurt
De Duitse autobouwer Daimler, moederconcern van de merken Mercedes-Benz en Smart, heeft van het gerecht in Stuttgart een boete gekregen van 870 miljoen euro. Dat heeft het gerecht bekendgemaakt. 

Reden voor de boete ligt bij nalatigheden bij de toezichtverplichting op een afdeling die zich bezighoudt met voertuigcertificering. Zo zouden er wagens op de markt gekomen zijn die niet voldeden aan de wettelijke uitstootnormen. De autobouwer blijft dit weerleggen, maar gaat niet in beroep tegen de boete.

Daimler is een van meerdere autobouwers die ervan beschuldigd geweest zijn uitlaatsystemen te manipuleren zodat ze de emissies lager laten uitschijnen dan ze eigenlijk zijn. De autobouwer is verplicht geweest honderdduizenden dieselwagens in Europa terug te roepen om een nieuwe versie van zijn motormanagementsoftware te installeren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yvo Bex

    Dat is toch geen probleem!!! Ze rekenen deze boetes toch gewoon door aan de kopers, voor hun een nuloperatie, voor vadertje staat plus 870 miljoen, voor de kopers min 870 miljoen en misschien wat propere lucht!!!!

  • Jan Verstrepen

    Heel hun auto industrie zijn ze daar aan het kapotmaken met onoverzienlijke gevolgen honderdduizenden mensen zullen er hun baan door verliezen, honderdduizenden gezinnen in de problemen voor wat papiertjes net of ze elders niet sjoemelen. Het mag zeker niet! maar tref de verantwoordelijken persoonlijk, niet de fabriek dwazen.