Cryptomarkt 29 miljard euro lichter in enkele uren, en het is nog niet voorbij

De koers van cryptomunt Eos daalt spectaculair
coinmarkercap.com De koers van cryptomunt Eos daalt spectaculair
De hele cryptomarkt heeft gisteren zware klappen gekregen. De waarde van de markt zakte in enkele uren met 35 miljard dollar (29 miljard euro) naar beneden. En vandaag lijkt de markt de daling verder te zetten.

De cryptomarkt zakte gisteren in nadat bekend raakte dat fraudeonderzoekers waren binnengevallen bij Upbit, de grootste cryptobeurs van Zuid-Korea. Het nieuws sloeg in als een bom en de markt maakte een tuimeling van 35 miljard dollar.

Niet alleen de bitcoin (-8 procent) kreeg het zwaar te verduren, ook Ethereum (-11 procent) en Ripple (-13 procent) deelden in de klappen. Maar cryptomunt Eos werd nog het zwaarst getroffen. Omdat Upbit het grootste handelsplatform is voor Eos, ging die munt gisteren met 17 procent onderuit.

Een dag na het slechte nieuws is de markt nog niet helemaal bekomen. De meeste munten kleuren opnieuw rood. Vooral Eos daalt opnieuw hard.

De volledige top tien kleurt ook vandaag rood.
coinmarketcap.com De volledige top tien kleurt ook vandaag rood.40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maarten Muermans

  Altijd grappig deze artikels, einde is altijd in zicht maar de dag erna staat alles ineens in het donkergroen :)))). Draai al een tijdje mee om hierdoor te panikeren! Beter jullie artikels eens onderbouwen ;). En laten schrijven door mensen die er dagdagelijks mee bezig zijn...

 • raymond van der craen

  Enkele maanden geleden stond de bitcoin op 21000 euro om nadien te dalen. De lanceerders van deze virtuele munt zijn allang uit deze munt gestapt. Ik doe niet mee aan casinokapitalisme.

 • George Verbeek

  Het zijn solden, van profiteren voor ze voorbij zijn!

 • Philippe Schotte

  Bitcoin was enkele weken geleden maar 6500 dollar waard , nu nog boven de 8300 ! Wat is het probleem ??

 • Michael Bruyneel

  Slechte commentaar van degene die niks hebben en niks weten. Kopen kopen kopen nu. Dit is binair toekomst geen zeepbel mr toekomst