Cryptocrisis blijft maar duren: bitcoin daalt spectaculair en trekt andere munten mee in afgrond

REUTERS
Na een korte heropleving is de bitcoin deze week opnieuw in vrije val. De munt verloor in amper 14 uur 1.000 dollar aan waarde en nam daarbij andere cryptomunten met zich mee. Zo verloor de op één na grootste munt ethereum woensdag meer dan 20 procent aan waarde.

Het is onduidelijk wat de bitcoin woensdag zo spectaculair deed dalen. Mogelijk heeft een mogelijke regulering van het populaire handelsplatform ShapeShift er iets mee te maken. Gisteren werd de daling nog versterkt nadat bericht werd dat investeringsbank Goldman Sachs plannen om een handelsplatform te beginnen voor bitcoin had laten vallen. Intussen heeft de CFO van de bank laten weten dat het om fake news ging, maar de cryptomarkt vertoont nog niet meteen verbetering.

Bitcoin verloor zo in 14 uur 1.000 dollar aan waarde. En ook andere grote munten deelden in de klappen: ethereum verloor meer dan 20 procent en heeft nu de laagste stand in meer dan een jaar tijd bereikt. Ook Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash en tal van minder bekende munten gingen sterk achteruit.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Vandewoestyne

  Etienne, dus al dat werk dat vereist is om een bitcoin te minen heeft dus geen waarde? Eén wereldwijde munt, die een einde maakt aan de inflatie en ervoor zorgt dat iedereen de rijkdom die hij heeft blijft behouden, dat heeft dus geen waarde volgens jou?

 • Johan Van Acker

  De specialisten zitten blijkbaar hier. Wat crypto vertegewoordigd en werkelijk is ...doet er blijkbaar niet toe. Onwetendheid en domheid gaan hier terug hand in hand. Idem voor de redactie ... Er valt zoveel positiefs te vertellen over crypto technologie als je weet waarover het echt gaat.

 • etienne bies

  Men zou de bitcoin gewoon moeten afschaffen.Heeft in principe geen enkele waarde.Maar ja als je teveel geld hebt , is alles goed om te speculeren.

 • chris moerman

  goed zo. aankopen is nu interessant. in Iran is de bitcoin 24000 dollar waard.

 • Sander Nihillie

  Nu zullen ze het eens posten:D. Markt herstelt zich al, en van de week daarvoor waar elke crypto omhoog ging horen we niks;). Selectieve journalistiek met een agenda zeker;). Noem het maar een bubbel, zeg maar dat investeerders dom zijn. Ik debatteer niet met dwazen;).