Crowdfunding moet 'technologisch perensap' in winkels krijgen

Pixabay
'Toffe Peren' is de naam van een nieuw perensap dat twee Belgische ondernemers willen lanceren. Ze willen hiervoor een nieuwe techniek gebruiken waarbij het hoge vezelgehalte ervoor zorgt dat de suikers in het perensap minder snel worden opgenomen. Veiling Haspengouw levert exclusief de handgeselecteerde Conférence-peren om dit hoogtechnologisch product te fabriceren, zo blijkt op de voorstelling in Sint-Truiden.

Een lekker, gezond en ecologisch verantwoord perensap, dat is wat Dirk Valkenborg en Sebastian Contreras willen maken. Ze hebben hiervoor een technologie bedacht, waardoor er bij het persen van de peren veel vezels in het sap achterblijven. Eerste voorzichtige resultaten wijzen uit dat de suikers zo minder snel worden opgenomen, wat uiteraard gezonder is. En er wordt onderzocht - in samenwerking met het Jessa Ziekenhuis en de Universiteit Hasselt - of ook diabetici dit perensap zonder problemen mogen drinken.

Om het project op professioneel niveau te lanceren en meteen een bredere klantenbasis te vinden, wordt nu een crowdfundingcampagne gestart. Onder de naam Toffe Peren wordt gezocht naar mede-financierders, die samen 15.000 euro zouden moeten inbrengen. Daarna zou het sap productieklaar kunnen zijn voor de verkoop in winkels.

Ook Veiling Haspengouw engageert zich en levert naast financiële steun, de Conférence-peren om het sap te persen. Het is voor de veiling een manier om overschotten van de perenproductie op een nuttige manier te verwerken. Er is immers een groot overaanbod aan peren sinds het Russische invoerverbod.