Coucke dreigt volledige vermogen te verliezen: Perrigo eist 1,9 miljard euro terug

Marc Coucke, oprichter en voormalig eigenaar van Omega Pharma, werd eerder al de laan uitgestuurd bij Perrigo.
photo_news Marc Coucke, oprichter en voormalig eigenaar van Omega Pharma, werd eerder al de laan uitgestuurd bij Perrigo.
De Amerikaanse farmareus Perrigo, de koper van Omega Pharma, eist maar liefst 1,9 miljard euro van Marc Coucke en het fonds Waterland wegens beweerde fraude bij de verkoop. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Coucke riskeert in theorie zijn volledige vermogen.

Perrigo heeft zijn claim recent ingediend bij een arbitragecommissie. Het gaat om een lijvig en stevig onderbouwd document, zeggen meerdere bronnen aan De Standaard. Perrigo beschuldigt in de bundel Coucke en Waterland ervan op frauduleuze manier de financiën van Omega Pharma mooier te hebben voorgesteld. Zowel door kunstmatige omzet te creëren als door het sturen van de schuldenpositie.

Fraude?

Een panel van arbiters moet uitmaken of het effectief om fraude gaat of eerder om het met boekhoudkundige trucjes opsmukken van de jaarrekening. Wegens de omvang en het complexe karakter van het dossier zal het naar verwachting tot 2021 duren voor Coucke weet of Perrigo gelijk krijgt.

Coucke diende ook al een tegenclaim in. Hij zegt dat Perrigo niet te goeder trouw handelde bij de overname van Omega Pharma en spreekt op Twitter van "Amerikaanse toestanden"
235 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • sandra baart

  Dan is het pas koekenbak !!!

 • Gillis Van Laethem

  en wat als hij onvermogendheid organiseert tegen dan

 • jacques vansteenkiste

  en intussen blijft een deel van de overnameprijs geblokkeerd zijnde een 250milj euro.....en een deel in aandelen bij perrigo die dalen in waarde....een luchtbel..!!

 • LUC VAN DER VEKEN

  Ik vraag mij af hoe grondig dat leger adviseurs van Perrigo deze aankoop hebben voorbereid? Ik veronderstel dat Coucke al geen grote fouten mocht riskeren wegens die onderzoekers, en schadeclaims in USA die zijn er dikwijls ver over. En achter alles gaat dat leger adviseurs vrijuit en worden hun onderzoeken als waarheid aangenomen en nu dit? Ik geloof daar niet in. Dit is toch geen aankoop over één nacht ijs veronderstel ik.

 • Dirk Sonck

  Het is een oude truck die de Amerikanen ook heel goed kennen. Displays vol met producten bij de apothekers neerzetten en als verkopen in de boekhouding inschrijven. Nadien de onverkochte producten in de display crediteren of terugnemen om op stock plaatsen. En ietwat creatieve boekhouder kan dit een aantal jaar volhouden. Twee vliegen in één klap: grote verkoopscijfers en hoge stockwaarde.