Corinne Vigreux werd miljonair met TomTom: "We hebben duizenden huwelijken gered"

Corinne Vigreux
Marie Wanders Corinne Vigreux
Corinne Vigreux (53) groeide op in een arme buitenwijk van Lyon. Een schril contrast met wat ze later bereikte: ze begon TomTom en werd miljonair. Nu is er haar programmeerschool Codam. "Ik doe dit niet voor mezelf."

Zesentwintig jaar geleden richtte een clubje van vier een bedrijf op. Ze zaten in een kantoortje in Hoofddorp, begonnen er met wat softwareontwikkeling.
Dat bedrijf groeide uit tot navigatiegigant TomTom met een omzet van meer dan een miljard euro per jaar.

Corinne Vigreux had Harold Goddijn, nu haar echtgenoot, ontmoet via haar werk bij palmtopcomputermaker Psion. Goddijns vrienden, Peter-Frans Pauwels en Pieter Geelen, sloten zich aan.

Met zijn vieren stonden ze aan de wieg van het bedrijf dat in 2005 naar de beurs ging en van hen in een klap miljonairs maakte. Ze werken er alle vier nog steeds.

Had u verwacht dat TomTom zo groot zou worden?
"Nee, eerlijk, echt niet. In geen miljoen jaar had ik verwacht dat het zo enorm zou worden."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filip Traen

    De kat wou precies niet echt mee op de foto.

  • Jos Plessers

    Tis hen gegund.Ze hebben ervoor gewerkt.Dankzij hen kunnen wij truckers,de klant ,waar dan ook vinden.Heb ander merken geprobeerd,maar niks zo goed als een TomTom.