Coolblue zoekt panden voor nieuwe fysieke winkels in België

Naast een filiaal in het centrum van Brussel, denkt Coolblue ook aan Hasselt.
ANP Naast een filiaal in het centrum van Brussel, denkt Coolblue ook aan Hasselt.
Webwinkel Coolblue behoudt ondanks de coronacrisis het vertrouwen in de winkelstraat. Het bedrijf wil dit jaar het aantal fysieke winkels met de helft opvoeren. In 2020 mikt de onlineverkoper van elektronica en witgoed op de opening van zes nieuwe winkels in Nederland en België, onder meer in Brussel.

De fysieke winkels zijn bedoeld als aanvulling op de webwinkels, waar klanten bijvoorbeeld willen uitproberen hoe nieuwe apparaten bevallen. De eerste van de zes aangekondigde nieuwe winkels opende woensdag de deuren in het centrum van het Nederlandse Leiden. Zo komt de teller op 13 ‘bakstenen’ winkels. Eind dit jaar moeten er dat 18 zijn.

Binnenkort komt daar nog de nieuwe, aangekondigde, ‘flagshipstore’ in Brussel bij. Voor de vier overige nieuwe winkels die Coolblue in 2020 wil openen, is het bedrijf nog op zoek naar geschikte locaties in beide landen, verduidelijkt de woordvoerster. Hoeveel winkels er in België er precies gaan komen en op welke plek, kan het bedrijf vandaag nog niet zeggen. “Het valt of staat bij het vinden van de juiste panden.”

Locaties

Coolblue zoekt geschikte winkelpanden van meer dan duizend vierkante meter, zegt medeoprichter Pieter Zwart van Coolblue in het persbericht. “Hiervoor richten we ons niet alleen op steden waar we nog geen winkel hebben, zoals bijvoorbeeld Almere, Breda en Hasselt, maar kijken we ook naar steden waar we al zitten, zoals bijvoorbeeld Den Haag en Rotterdam.”

Coolblue geeft geen cijfers vrij over het aandeel van de fysieke winkels in de omzet. Webwinkels zijn een positieve uitzondering in het winkellandschap. Waar de lockdownmaatregelen zwaar wogen op de verkopen van veel fysieke winkels, namen de online-aankopen een hoge vlucht.

Lees ook:

In coronacrisis kopen we massaal trampolines, verf en puzzels (+)

Verkoop bol.com en Zalando explodeert: “En zij zijn wellicht niet eens de grootste winnaars” (+)

Coolblue verhoogt plots prijzen door coronavirus

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yvan Lissens

  Laat maar komen, zelf heb ik koop ik regelmatig bij Coolblue en ben zeer tevreden over de dienstverlening.

 • Eddy Keulier

  Dure winkel, behalve voor dingen waar de importeur vaste prijzen eist. En dan heb je soms nog flinke verschillen in prijs tussen de Nederlandse en Belgische webshop. Op die opmerking krijg je dan wel geen antwoord.

 • raf peeters

  Zeer dure winkel ,toch maar verder kijken op andere sites ,vaak voor zelfde stuk goedkoper.

 • Christian Deckers

  Cool Blue zal ongetwijfeld nog heel wat marktaandeel winnen, zij hebben de wenselijke mix van fysiek-online perfect onder controle. Het zijn allesbehalve aangename winkels waar je vooral een nummer bent en men geen kennis van de te koop gestelde producten heeft, maar je kunt niet zeggen dat het enkel een via- it-werkend onzichtbaar internetbedrijf is. Zakelijk is het top en goed voor elkaar.

 • David Vesters

  Wetteren heeft nog een aantal grote panden leeg staan. Altijd welkom