Coolblue sluit honderden aparte webshops

coolblue
Coolblue / RV coolblue
De Nederlandse online winkel Coolblue stopt met zijn meer dan 300 kleinere webwinkeltjes. Zij gaan op in de algemene site van de webshop. Dat moet het bedrijf minder complex maken. Ook wil Coolblue de systemen achter de winkel meer automatiseren.

De vele webwinkeltjes van de online winkel leiden voortaan bezoekers automatisch door naar de hoofdsite van Coolblue. "Zo komt de klant sneller bij het juiste product", aldus Coolblue.

"Het overgaan naar één domein was best spannend", zegt oprichter Pieter Zwart. "De commerciële consequenties zijn gigantisch groot: nu kunnen we sneller gaan automatiseren en doorontwikkelen."

Coolblue werd in 1999 opgericht en groeide uit tot een van de grootste onlinewinkels van Nederland en België. Het bedrijf begon met heel specifieke domeinnamen zoals laptopshop.nl, in de hoop dat die hoog zouden scoren bij zoekopdrachten. Voor elke groep producten kwam er een nieuwe shop bij en uiteindelijk had Coolblue meer dan driehonderd aparte webwinkels.

Naast de online winkel zijn er intussen zes fysieke winkels in Nederland en drie in België.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Wouters

  Ik vind Coolblue de allerbeste webshop. Zeer goede service. Ook na verkoop wat vaak al eens een probleem is elders.

 • Timmie Smet

  Ik solliciteerde 5x bij Coolblue in 3 jaar, en 5x ben ik niet uitgenodigd geweest. Na 5x zijn ze mijn interesse kwijt hoor! Nu ja, voor mij 10 anderen...

 • John de Waal

  Ik vind het een prettige site en ben ook al eens in de winkel geweest

 • Wim Offermans

  Bravo voor Coolblue, altijd 5 sterren, ook voor retourneren, garantie. Uiteraard scoren verkoop en levering ook 5 sterren. Doe zo voort.

 • ETIENNE BOECKX

  De winst begint te slinken !