Concurrent dient klacht in tegen redding Flybe door Britse overheid

Photo News
De luchtvaartgroep IAG, moederbedrijf van onder andere British Airways, Iberia en Vueling, heeft een klacht ingediend bij de Europese Unie over de redding van luchtvaartmaatschappij Flybe. Zij kreeg van de Britse overheid een noodlening, maar IAG meent dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun.

Dankzij die noodlening kan Flybe, dat 75 vliegtuigen heeft en ongeveer 2.000 mensen tewerkstelt, voorlopig gewoon blijven draaien. IAG-topman Willie Walsh noemde zo'n noodlening al eerder "misbruik van publiek geld".

Flybe zit al langer in financiële problemen en verkeerde vorig jaar ook al eens op de rand van de afgrond. De luchtvaartmaatschappij vliegt veelal vanuit kleinere Britse steden en werd daarom door de Britse overheid als onmisbaar gezien.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.