Colruyt verwacht dit jaar meer winst dan de 372 miljoen van vorig jaar

Jef Colruyt deed de uitspraak vandaag op de algemene vergadering van de supermarktketen.
BELGA Jef Colruyt deed de uitspraak vandaag op de algemene vergadering van de supermarktketen.
Colruyt verwacht in het huidige boekjaar 2019-2020 iets meer nettowinst te maken dan de 372 miljoen euro van vorig jaar. Dat verklaarde topman Jef Colruyt woensdag, op de algemene vergadering van de supermarktketen.

Zijn uitspraak is verrassend, want analisten gaan volgens het persagentschap Bloomberg uit van een lagere nettowinst, gemiddeld 364,8 miljoen euro (-1,9 procent). Met de komst van Jumbo op de Belgische markt verwachten analisten dat de concurrentie nog zal toenemen.

Op de algemene vergadering klonk het ook nog dat Colruyt geen plannen heeft om winkels te openen of overnames te doen in Nederland. “De markt is er oververzadigd”, aldus COO Retail Marc Hofman. In Frankrijk daarentegen plant Colruyt wel nog nieuwe winkels te openen, aan een tempo van vijf à zeven winkels per jaar. In Nancy komt er een nieuwe regionale logistieke hub. 

Bekijk ook: “Jumbo wordt niet goedkoopste supermarkt van België”
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Anne Callebaut..als u dit duur noemt..mag het personeel nog iets overhouden aan het werk dat men daar verricht? Anderzijds is het wel spijtig dat landbouwers veel moeten laten vallen van hun opbrengst door de soms agressieve prijzenoorlog van supermarkten.

 • Jennifer Peeters

  Natuurlijk dat die grote winsten maken. Ze betalen amper belastingen. Daar heeft deze regering wel voor gezorgd. De gewone mensen zullen wel inleveren. Schandalig!!!

 • ingrid grieten

  Als je weet dat Belgen vorig jaar voor 23 miljard in nederlandse supermarkten hebben uitgegeven is dat resultaat best goed al zijn het de kruimeltjes die de supermarkten in Belgie overhouden en onderling moeten verdelen.

 • nancy dejonge

  kortelings kondigde Colruyt aan dat ze om klimaatvriendelijke redenen (???) met de groenten-plastiekzakjes zou stoppen! Niets anders dan een reklame stunt! Nu VERKOPEN ze de groeten zakjes..kassa...kassa !Winst..winst! Maar de massa plastiekafval die je bij Colruyt vindt (verpakking van waterflessen, flessen drank, melk, en andere groepsproducten, ) daar wordt geen misbruik van gemaakt in hun "klimaat vriendelijke politiek" ????? om hun kassa te laten rinkelen !

 • Anne Callebaut

  Winst????? Het is niet moeilijk met hun hoge prijzen,beter een keer per maand naar Auchan in Frankrijk gaan en uw wagen vol laden,veeeeeel goedkoper.