Colruyt-aandeel zwaar onderuit op beurs

CEO Jef Colruyt
BELGA CEO Jef Colruyt
Het aandeel van Colruyt heeft op de beurs van Brussel zijn grootste klap sinds 2016 gekregen. Na meer dan een uur handel stond het aandeel op een verlies van bijna 12 procent. Beleggers zijn ongerust over de waarschuwing die de supermarktketen gisteravond bij de publicatie van zijn jaarresultaten lanceerde. Het bedrijf zegt nog meer prijs- en promotiedruk te verwachten op de Belgische markt.

De jaarresultaten van Colruyt waren in lijn met de verwachtingen, maar toch zijn de beleggers nerveus. Het aandeel tuimelt deze ochtend al meer dan 11 procent naar beneden. Dat is het grootste dagverlies voor Colruyt sinds december 2016, zo berekende het financiële persagentschap Bloomberg.

 Bij analisten is Colruyt in ongenade gevallen. Er gelden momenteel zestien “verkoop”-adviezen, tegen twee “houden” en geen enkel beurshuis dat aanraadt om het aandeel nu te kopen.

Marktaandeel wel omhoog

Colruyt slaagde er het voorbije boekjaar wel in om zijn marktaandeel in België te verhogen. Omzet en brutowinst (ebitda) stegen met enkele procenten.
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Fierens

  Hoge bomen vangen veel wind. Dat er het laatste jaar opnieuw ook een groei was van meer dan 500 medewerkers is met geen letter te lezen. Maar ja ING , die de daling in gang hebben gezet heeft ervaring met het nekken van de mensen. Vraag het maar eens aan de mensen die door hen op straat zijn gezet de laatste jaren. En ze zijn toevallig ook Nederlanders, dus die pas eigen volg eerst toe, en iedereen maar Bol.commen en Albert Heynen.

 • danny janssens

  winkel bijna steeds in Aldi of Lidl, vroeger veel meer in Colruyt. Ik hou niet van de producten van A.H., niet belgisch genoeg

 • georges jorge

  Colruyt is een Belgisch bedrijf, niét te vergeten. En, een goede raad voor wie prijsbewust is: doe uw boodschappen in de winkel het kortst bij uw woning: u spaart véél brandstof uit.

 • Frans Hover

  Colruyt de "goedkoopste" laat me niet lachen

 • maud hallett

  Ik ga in principe niet bij Albert Heyn, die werkt met studenten en geeft dus geen job aan mensen die het echt nodig hebben bovendien kaapt hij klanten weg van onze winkels,. Ik blijf trouw aan mijn colruyt