Cofinimmo koopt vijftien Belgische woonzorgcentra voor 300 miljoen euro

(archieffoto)
ANP XTRA (archieffoto)
De Belgische vastgoedgroep Cofinimmo heeft woensdag uiteindelijk vijftien woonzorgcentra overgenomen, allemaal in ons land. Het gaat om een investering van circa 300 miljoen euro.

Het Bel20-bedrijf neemt vijftien rusthuizen over in Oost-Vlaanderen, het Brussels gewest, Vlaams- en Waals-Brabant, Limburg, Luik en Antwerpen. In totaal gaat het om meer dan 1.500 bedden.

Cofinimmo betaalt de transacties in aandelen. Door de transactie overschrijdt de waarde van de portefeuille de kaap van vier miljard euro. Die portefeuille bestaat nu voor 54 procent uit zorgvastgoed. De rest bestaat uit kantoren en een pakket cafés overgenomen van AB InBev. 
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Tyteca

  Non-profit wordt profit. Wel aan denken.... de verpleegkundigen raken op en de buitenlandse verpleegkundigen werken liever onder minder werkdruk in een buurland.

 • Marco Maerten

  Een PANO reportage heeft dit enkele jaren terug nog aan he licht gebracht hoe grote berdrijven die ENKEL uit zijn op nog meer winst bovenop hun woekerwinsten,rusthuizen gebruiken als kredietkaart en beleggingsstrategie op kap van bewonersen uitgebuit personeel.De bedrijven die met steun van donkerblauw gespuis vrijwel geen cent belasting betalen op inkomsten.

 • Ronny Biesen

  Het leven op onze oude dag zal steeds meer mensonterend worden in zulke huizen. Die investeringsgroepen doen het niets voor niks. Het moet geld opbrengen en dus mogen de oudjes betalen. En we weten dat er maar een regel geld voor zulke mensen die investeren: "Meer winst", dus zal het nog duur worden.

 • etienne vijverman

  het worden fabrieken waar aan de lopende band gewerkt word en waar winst op de eerste plaats komt weg blijven wie kan !!!!

 • Don Tessers

  Naast Sodexo een nieuwe speler op de markt, veel investeerders, om er mee te verdienen aan de ellende van ouderen.